P·ring (jouw; Persoonlijke ring)

diamantje
Pring Cubes

Dingen die handig zijn om te weten

Hieronder vind je nog enkele van de meest gestelde vragen en antwoorden.
Mocht je vraag er toch niet bij staan, stuur ons dan even een mailtje.

Hier is eigenlijk geen concreet antwoord op. De ruimte voor een x aantal karakters is namelijk ook afhankelijk van je ringmaat en de letter die je kiest. Zo zal een ring, opgebouwd uit slechts 5 letters vrij hoog worden. Wil je echter 5 woorden in 1 ring verwerken, dan moet je eerder denken aan een dubbele rij en zullen de letters logischerwijze kleiner zijn. Leg je vraag altijd voor, ook al denk je dat het niet mogelijk is. Tijdens de ontwerpfase komen we vaak tot verrassende oplossingen.
Dit kun je het beste doen met een schuifmaat of lineaal aan de hand van een goed passende, brede ring (een Pring is vaak breder, en een brede ring zit wat strakker!). Met de 'binnendiameter' bedoelen we de afstand aan de binnenkant van de ring, op het breedst gemeten stuk. Twijfel je, laat een juwelier je dan helpen of vraag een setje ringmaten op. We sturen je deze graag toe tegen een kleine vergoeding.
Uiteraard! We gaan je Pring pas maken als we er zeker van zijn dat je tevreden bent over het ontwerp. Tijdens dit proces kun je ook altijd met vragen of suggesties komen.
Een zinPring is een (P)ring welke een pakkende lijfspreuk vertegenwoordigt. Zo zijn er momenteel 8 varianten, elk met een eigen, sprekende vormgeving. Omdat deze ringen reeds ontworpen zijn, zijn ze voordeliger in aanschaf vanaf €125,- per stuk (muv goud, titanium, reliëf en ringmaat groter dan 22 mm).

Je kunt kiezen uit de volgende modellen: Carpe diem (sierlijk), Carpe diem (stoer, reliëf), Doodle, Niet oordelen maar verwonderen, Forever friends, What goes around comes around, Marry Me, Yours forever en Que sera sera.
Wanneer je je bestelling hebt geplaatst, gaan we een vormschets voor je maken. Na goedkeuring van het ontwerp en voordat je Pring daadwerkelijk gemaakt gaat worden,  vragen we een voorschot van 50% te voldoen. Tegen de tijd dat we met de afwerking bezig zijn (na zo'n twee weken) sturen we je de restantnota bestaande uit de resterende 50% + verzendkosten. Beide nota's ontvang je via mail, alle gegevens staan daarop vermeldt. Het kan voorkomen dat je je Pring zelf wil komen ophalen. In dat geval horen we dat graag voordat we de restantnota sturen, zodat we je geen verzendkosten berekenen.
Valt je Pring iets te klein/groot, dan kan deze in de meeste gevallen aangepast worden. We doen dit niet zelf, maar brengen je in contact met een goudsmid met wie we nauw samenwerken. Zij is bekend met de unieke vormen van Pring en overlegt verder samen met jou wat je wensen zijn. Omdat het om een uniek ontwerp gaat kunnen we helaas geen geld retourneren. De verantwoordelijkheid van de opgegeven maat ligt bij de persoon die hem heeft besteld. Ben zorgvuldig in het opmeten van je ringmaat en houd er rekening mee dat een brede ring altijd wat krapper zit!!
Je kunt je Pring bestellen in zilver of 14k goud (wit-, geel- of rood). Deze materialen zijn prachtige, edele metalen om te dragen en blijven mooi van kwaliteit. Naast het materiaal kan de afwerking nog voor een geheel eigen look zorgen; hoogglans gepolijst, mat of lichtgrof. Ook een toevoeging van diamant of andere steen behoort tot de opties.
Als het ontwerp het toelaat (voldoende ruimte) kunnen we een diamantje zetten in je Pring. Ter illustratie: een diamantje (1,35 mm) heb je vanaf €60,-  Wellicht fijn om te weten, is dat we samenwerken met een professionele diamantzetter die alleen werkt met de zuiverste diamanten, verkregen uit legitieme bronnen. Mooi én verantwoord.
 
Het is mogelijk dat omstandigheden invloed hebben op het uiterlijk van je Pring. Messing en brons kunnen op den duur wat doffer worden en een iets donkere, groenige waas achterlaten. Ook kunnen er in de loop van tijd vlekjes ontstaan op messing. Dit is een eigenschap dat bij het materiaal hoort. Laat de ring een donkere waas achter op je vinger, bewerk dan de binnenkant van de ring met transparante nagellak en poets je ring regelmatig met een schone doek weer fris. 
Proficiat! Leuk dat er iemand aan je heeft gedacht en je wil verrassen met een Pring. Wanneer je je bestelling plaatst, kun je ook een unieke code opgeven. Deze geeft je een bepaalde korting welke we verrekenen met het totaalbedrag. Blijft er een x bedrag over, dan verzilveren we deze in een nieuwe kadobon. Zo kun je iemand anders (of wederom jezelf) blij maken met een Pring.
Dat is vervelend, maar gelukkig kan een breuk/vervorming in de meeste gevallen gemaakt worden. Je kunt dit bij een erkende goudsmid
laten doen. Net als voor ieder ander sieraad geldt natuurlijk; ben er voorzichtig mee! Omdat een Pring gevormd is uit verschillende karakters, is er ergens een zwakste punt. Ga je hier onzorgvuldig mee om dan heb je kans op vervorming of zelfs breuk!

Ja zeker, je kunt zelf goud (bijvoorbeeld in de vorm van reeds bestaande sieraden) aanleveren zodat Pring er een prachtig nieuw sieraad van kan maken. Houd er rekening mee dat we meer materiaal nodig hebben dan uiteindelijk in het sieraad terecht komt. Heb je niet voldoende, dan kunnen we dat altijd aanvullen. Wat aan materiaal over is krijg je uiteraard terug. Je kunt je 'goud' (verzekerd) versturen of persoonlijk langs brengen. Het ontwerpproces verloopt verder hetzelfde als bij een persoonlijke Pring.

De kosten hiervoor gaan vanaf €450,- De exacte prijs kunnen we berekenen wanneer we weten wat de inleg (goud) is, wat je wensen zijn en het uiteindelijke ontwerp. Heb je interesse, laat het ons weten. Geen vraag te gek ;) Dit traject verdiend immers wat extra aandacht, daar zijn we ons van bewust.
Ja hoor. Naast het verwerken van specifieke wensen (bepaalde karakters ed) hebben we ook andere sieraden ontworpen zoals armbanden, kettingen, hangers ed. Als je je idee/ontwerp voorlegt kunnen we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. 
Een vormschets kan iets afwijken van de uiteindelijke Pring, omdat facetten als sterkte, grootte ed meegenomen worden in het ontwerpproces en zo het uiteindelijke resultaat bepalen. De ringmaat (binnendiameter in mm) welke je opgeeft valt onder je eigen verantwoording. Houd er rekening mee dat we met Nederlandse maten werken! Omdat het een ambachtelijk product is kan een afwijking tot 0,2 mm voorkomen. Wijkt de maat meer dan 0,2 mm af dan is Pring daarvoor verantwoordelijk en zal dit alsnog in orde maken. De levertijd voor een Pring bedraagt zo'n vier weken vanaf de eerste aanbetaling. Omdat een deel van de productie uitbesteed wordt, hebben we dit niet altijd in de hand. Bij het plaatsen van een bestelling ga je akkoord met deze indicatieve levertijd. Prijzen zijn onder voorbehoud. Sommige ontwerpen vergen meer inzicht, materiaal en tijd. Een voorschot van 50% dient vooraf voldaan te worden, de rest voor aflevering. Er zit een maand garantie op je Pring.